Gyurcsány gátlástalansága kifizetődött: már ő vezeti az ellenzéket


Bár direkt és indirekt módokon eddig is Gyurcsány mozgatta a szálakat az ellenzéki oldalon, immár kétség sem férhet hozzá: a DK lényegében pár hét alatt átvette a vezető szerepet az ellenzéki oldalon. Mai írásomban három olyan szereplőt, megszólalást veszek sorra az elmúlt napokból, amelyek Gyurcsányt erősítik. Lássuk, kik amortizálták saját pártjukat a héten a volt miniszterelnök örömére!

1. Jakab Péter száraztésztája - Gyurcsány vs. Jobbik 1-0

Az elemző szemével vizsgálva az ellenzék Gyurcsányon kívüli része semmit sem tanult az őket ért pofonokból. Míg a tavaly áprilisi újabb, elsöprő Fidesz-győzelem után Gyurcsány csendben, a háttérbe húzódva szövögette terveit, addig a régi és új ballib pártok (pl. a Jobbik!) értékalapú politizálás, újratervezés, önvizsgálat helyett tovább folytatták harsány, agresszív, a pillanatnyi internetes hírnév megszerzésére irányuló akcióikat. A flashmobozás helye pedig - és ezt a választók egyértelműen az ellenzék tudtára adták - nem közintézményekben, pláne nem a Parlamentben van. Ennek ellenére Jakab Péter nem képes lejönni a celebkedésről, míg Gyurcsány a háttérben mosolyoghat a Jobbik megsemmisülésén.

2. Szabó Tímea vérlázító kirohanása - Gyurcsány vs. MSZP-P 1-0

Amit Szabó Tímea a Parlamentben művelt, arra nincsenek szavak, vagy ha mégis, azok a miniszterelnök szavai. Miközben ebben az országban a mai napig (!) százak, közvetve ezrek fáradoznak azon, hogy egyszerre kezeljék a koreai nép érzékenységét, az áldozatok kegyeleti jogait, kivizsgálják az eseményeket, sőt, életük kockáztassák a Hableány tragédiája után, addig a nem létező MSZP nem létező kinövéseként értelmezhető Párbeszéd politikusa a tragédiát Orbán és Rogán nyakába varrná - természetesen pillanatnyi politikai haszonszerzés reményében. Mikor az ember látja ezt a "politikai hullarablást", Gyurcsány máris jobb színben tűnik fel. Úgy tűnik, az MSZP-P megcélozta a 0%-ot.

3. Komjáthi Imre magányos vergődése a Suzuki-gyárnál - Gyurcsány vs. MSZP-P 2-0

Mai gyűjtésem végére hagytam Komjáthi Imre szánalmas akcióját a Suzuki-gyárnál. Aki esetleg nem hallott erről, azt nem hibáztatom. A párt korábbi tanácsadójaként pontosan tudom, hogy ez egy kétségbeesett magánakció volt, célja pedig a belső kárelhárítás. Miután Szanyi Tibor kipakolt, azzal is megvádolta az MSZP-t, hogy nem képviseli a munkások érdekeit. Komjáthi Imre pedig - akit szoci informátoraim is szemlesütve neveznek "hasznos hülyének" - kompenzálásként odaláncolja magát ahhoz a gyárhoz, amely rengeteg magyar családnak nyújt biztos megélhetést és korrekt munkakörülményeket. Elég megnézni, hogy hány dolgozó és hány elvtárs állt ki Komjáthi Imre mellett: pontosan nulla. Az akció olyan szánalmasra sikeredett, hogy inkább egy idevágó filmjelenettel illusztrálnám a felülmúlhatatlan Sacha Baron Cohentől:

https://nemethgabor.blogstar.hu/./pages/nemethgabor/contents/blog/74857/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?