Az ég kék, a fű zöld, Gyurcsány hazudik


"Nincs ok arra, hogy bármelyikük is elbizonytalanodjon Karácsony Gergely támogatásában." - mondta Gyurcsány Ferenc az EP-választás után, majd egy bő hét elteltével bejelentette a DK, hogy ők Kálmán Olgát támogatják az őszi önkormányzati választáson, mint Tarlós kihívóját. Gyurcsány tehát hazudott. Ennek a ténynek a rögzítésére ugyanakkor kár billentyűzetet ragadni, hiszen Gyurcsány Ferenc általában ezt teszi, nincs itt semmi látnivaló.

Ugyanakkor az sokkal érdekesebb téma, hogy miként hat ez az újabb gyurcsányi hazugság az átrendeződő ellenzékre. Lássuk!

1.) Először is szögezzük le, hogy Kálmán Olga eddig is magán hordta a DK kitűzőjét, legfeljebb nem látható helyen. Elég visszanézni tévés pályájára, szélsőséges elfogultságára egyes politikai szereplők tekintetében. Míg a Fidesz-KDNP politikusait mindig indulatosan, sokszor ténybeli alapok nélkül próbálta kínos helyzetekbe kényszeríteni, addig Gyurcsány Ferenccel és Czeglédy Csabával igen nyájas, alákérdezős, bazsalygós beszélgetéseket folytatott az ATV-n hétről hétre. Mikor pedig az ideiglenesen elbitorolt Hír TV-nél Simicska zsoldjába állt, természetesen a Jobbikos politikusok is azonnal részesültek ebben a kegyben.

2.) A balliberális oldalon él egy régi mítosz Kálmán Olga felkészültségéről, szakmai profizmusáról, erős jelleméről. Azt a vak is látja, hogy Kálmán Olga mindig úgy hajlott, ahogy a fizetést felé nyújtották, így "jellemről" az esetében kár is beszélni. Ugyanakkor az is széles körben elterjedt tévedés, hogy Kálmán Olga felkészült riporter lett volna bármikor is. Élesen emlékszem rá, hogy milyen volt azokat a beszélgetéseit hallgatni, amelyek témáját újságíróként alaposan ismertem. Végtelenül kínos, pontatlan, csapongó és felületes anyagait vehemens elfogultsággal, a "kemény és kérlelhetetlen" újságíró hazug pózát magára öltve adta el az arra fogékony rajongóinak. Kétségkívül jó színészi teljesítmény volt ez, így nem meglepő, hogy Kálmán Olga útja egyenesen a DK-hoz vezetett. Annyira volt ő szakmailag jó újságíró, amennyire Vágó István az "ország legokosabb embere". Hiába, a DK-ban szeretik az imposztorokat.

3.) Az MSZP kvázi megszűnése után várható volt, hogy Gyurcsány képtelen lesz a fenekén megülni. A választás utáni első napokban meglepő is volt, hogy nem rúgja fel a megállapodást Karácsonnyal, ám ez - természetesen - csak idő kérdése volt. A ballib sajtómunkások (maguk is politikai aktorok, ne tévedjünk) kimatekozták, hogy a DK-Momentum-MSZP-P megverheti ősszel a Fideszt Budapesten. Csak épp azt felejtik el, hogy az almát nem lehet a körtével összehasonlítani, az EP-választások eredményeit őszre kivetíteni könnyen nagy koppanáshoz vezethet.

4.) Miközben a balliberális oldal jelölteken és álom-pozíciókon vitázik, addig - ismét - elmegy mellettük az ország. Miközben a magyar hatóságok hősies küzdelmet folytatnak a dunai katasztrófa helyszínén, ők Orbánoznak. Miközben a nemzet egésze döbbenten figyeli az úzvölgyi magyarverést és temetőrombolást, ők botmixeres abortuszon nevetgélnek és színes zászlókkal provokálnak a nemzeti összetartozás napja előtt, után és közben. Lett volna miről beszélni, miért és mi ellen kiállni az elmúlt héten, ha felelős politikát folytatnának, de most sem ezt teszik. Nincs az a józanító pofon, ami hatna rájuk.

5.) Kálmán Olga néhány nap alatt el tudta dönteni, hogy a DK jelöltje lesz, ha már az "influenszerkedésbe" ugyanúgy belesült, mint Vona Gábor. Ennyi idő alatt nyilván elkészült a koncepciója egy virágzó, kétmilliós város vezetésére. Vagy nem? Komolytalan... Ha szerinte ő a hét eseménye, és nem az, ami a Duna mélyén vagy a kidöntött székelykapunál történik, akkor nem pusztán egy DK-s imposztorrá süllyedt, hanem annál is mélyebbre.

https://nemethgabor.blogstar.hu/./pages/nemethgabor/contents/blog/74182/pics/15600256647722361_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?